Stockholms Auktionsverk Barndiabetesfonden Välgörenhetsauktion pågår !

by Artnet Scandinavia on 11/11/2013

Post image for Stockholms Auktionsverk Barndiabetesfonden Välgörenhetsauktion pågår !

 

Världsdiabetesdagen 14 nov-16 nov

För tredje året i rad anordnar Barndiabetesfonden tillsammans med Lilly Diabetes och Stockholms Auktionsverk en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen den 14 november. I årets auktion finns möjlighet att buda på unika fotografier av bland annat Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria och Britt Ekland. Det finns även en möjlighet att ropa hem en elgitarr signerad av B.B. King och Jimmy Page. Alla intäkter går oavkortat till forskningen kring barndiabetes.

Ett 30-tal exklusiva objekt kommer att klubbas på auktionen som äger rum den 14 november på Berns, bland annat:

Nr 1008 Ett helt unikt svartvitt porträttfoto på Drottning Silvia taget av fotografen Ewa-Marie Rundquist. Fotot är taget år 2000 för en bok som heter Drottning Silvia (Ekerlids Förlag), signerat och finns endast i ett enda exemplar. (utropspris ca 75 000 kr)

Nr 1004 Ett foto på Kronprinsessan Victoria från 2002, taget av Mikael Jansson. (AP-ex, en edition av 3). Mått 80 x 100 cm. (utropspris ca 100 000 kr)

Nr 1032 Svartvitt foto på Britt Ekland, taget 1964 av italienska fotografen Pierluigi Praturlon, signerat av Britt själv. (utropspris ca 25 000 kr)

Nr 1011 Signerad elgitarr av märket B.B. King Lucille, skänkt av Tomas Ledin, signerad av B.B. King och Jimmy Page (Led Zeppelin). (utropspris ca 10 000 kr)

Nr 1028 Mulberry Willow-väska i färgen emerald i italienskt kalvskinn. (utropspris ca 17 000 kr)

Nr 1030 En middag för fyra personer tillagad av Operakällarens kända köksmästare Stefan Catenacci i ditt hem. (utropspris ca 20 000 kr)

Nr 1034 Handblåsta glaslampan ”Hurricane Nightporter” från Skogsberg & Smart (utropspris ca 19 000 kr)

Alla intäkter från auktionen går oavkortat till forskning kring barndiabetes. Förra årets auktion inbringade över en miljon kronor, vilket man hoppas kunna överträffa i år.

Det är många som fortfarande inte vet vad det innebär att leva med typ 1-diabetes och hur allvarlig sjukdomen är för de familjer som drabbas. Sverige har näst efter Finland världens högsta frekvens av diabetes hos barn och forskarna vet fortfarande inte vad det beror på, därför är den här auktionen väldigt viktig,
säger Johnny Ludvigsson, Barndiabetesfondens ordförande.

I Sverige lever cirka 8000 barn och ungdomar med diabetes, en livslång sjukdom som innebär dagliga behandlingar och många sjukhusbesök. Idag är diabetes en obotlig, livshotande sjukdom och det enda som kan ändra på detta är fortsatt forskning på området. Barn drabbas nästan uteslutande av typ 1-diabetes vilket innebär att de celler som producerar insulin dör. Tre gånger fler barn insjuknar i diabetes än i alla former av cancer tillsammans (Källa: Svensk barndiabetesregister, Cancerregistret).

– Lilly anordnar varje år aktiviteter på Världsdiabetesdagen både i Sverige och internationellt. Tillsammans med Barndiabetesfonden vill vi öka kunskapen om diabetes i samhället och skapa utrymme för bättre diabetesbehandling, säger Ingrid Strömbeck, Lilly Diabetes.

Vill du delta i budgivningen på föremålen och upplevelserna som auktioneras ut?

Du kan då delta på följande sätt:

1. Skriftliga bud som lämnas till kundtjänst på Nybrogatan 32 eller Magasin 5
2. Lägg bud direkt på objektet i katalogen på vår hemsida.
3. Genom telefonbudgivning under auktionen. Anmäl dig hos kundtjänst tel 08-453 67 50.

Skriftliga bud samt beställning av telefonbudgivning emottages t.o.m. 14 november kl 14.

Auktion 14 november
till förmån för Barndiabetesfonden

Till katalog

Related Images:

Previous post:

Next post: