Skånes Auktionsverk Onlineauktionen startar tisdag 1 december kl. 18.

by Artnet Scandinavia on 11/10/2020

Post image for Skånes Auktionsverk Onlineauktionen startar tisdag 1 december kl. 18.
Bild keramik av Kaj Fogelberg

Gör dig själv och miljön en tjänst, handla dina julklappar på auktion!Onlineauktionen startar tisdag 1 december kl. 18.

Designälskaren kan välja och vraka bland möbler av formgivare som Otto Schulz, Hans J Wegner, Börge Mogensen, Bruno Mathsson, Bent Möller Jepsen, Alf Svensson, Carl Malmsten och fler därtill.

Från ett hem i Brantevik kommer en konstsamling där en målning av C. O. Hultén är ett absolut toppobjekt. Målningen är betitlad ”Hyllning till mästaren av Tahull” och mäter 160×220 cm! Vidare finns det verk av Eve Eriksson, Asger Jorn och Peter Dahl. Nämnas bör även två tidiga verk av Peter Frie.

Missa inte tre utsökta skulpturer från 1920/30-talet. Den ena föreställer en rysk danserska, tillverkad av Paul Philippe. En annan föreställer en fackelbärande kvinna, skapad av Johann Philipp Ferdinand Preiss. Och den tredje efter Jacques Limousin, föreställande en kvinnlig bågskytt.

Det finns även spännande orientalika till försäljning. Bland annat skålar från 1200-talet, opiumvikter från 1600-talet, uppläggningsfat från 1700-talet och samtida porslin och figuriner.

På smyckeavdelningen hittar ni de perfekta julklapparna i form av guldarmband och halsband i 18K. Där finns diamantringar, broscher och pärlsmycken. Var med och bjud på halsband av Wiwen Nilsson och Per Borup samt flertalet snygga armbandsur för både honom och henne.

Det finns även vackert konstglas av Edvin Öhrström, Monica Backström och Bengt Edenfalk.

Vidare finns det musselmaletporslin, glasserviser, Hermès-scarves och vintageprylar, Rosenholmsilver, slaglåsgevär, orientaliska mattor, Lisa Larson-figuriner och mycket mer!

I och med Coronarestriktionerna begränsar vi antalet besökare till enbart 8 personer som samtidigt får vistas i lokalen. Visning sker på måndag 30 november kl. 13-19 via tidsbokning. Vi utökar även visningen till tisdag 1 december kl. 10-12 och 13-17. Ring till oss för att boka tid och antalet personer, 0418-599 90. Känner du dig sjuk eller uppvisar symptom så stanna hemma.

Onlineauktionen startar tisdag 1 december kl. 18.

För er som är i riskgrupp och därför inte vill besöka visningen erbjuder vi självklart extra bildmaterial, eller så kan ni kontakta oss för vidare information om objekten.

Till katalogen

För mer information om auktionerna och deras objekt, kontakta kundtjänst,
tel. 0418-599 90, eller epost info@skanesauktionsverk.se

Related Images:

Previous post:

Next post: