Galleri Futura Världskände pop-konstnären Romero Britto till Sverige 24.5 -30.6

by Artnet Scandinavia on 05/20/2012

Post image for Galleri Futura Världskände pop-konstnären Romero Britto till Sverige 24.5 -30.6

Love is in the Air – © 2012 Britto Central, Inc.

Världskände pop-konstnären Romero Britto till Sverige

Pressrelease

Världskände pop-konstnären Romero Britto till Sverige för vernissage och utställning på Galleri Futura den 24 maj 2012

Brasiliansk-födde konstnären Romero Britto ställer ut sin energiska och ikoniska konst i Stockholm för första gången. Romero Britto, som New York Times beskriver ”utstrålar värme, optimism och kärlek”, har de senaste decennierna etablerat sig som en internationellt erkänd konstnär vars verk ställts ut i över 100 länder.

Romero Britto föddes i Recife, Brasilien men efter några år i Paris, där han blev influerad av Picasso och Matisse, flyttade han 1988 till Miami och blev snabbt omtalad för sin livsbejakande blandning av kubism och popkonst. Året därpå blev han, tillsammans med Andy Warhol och Keith Haring, utvald att delta i Absolut Vodkas ”Absolut Art”-kampanj. Sedan dess har Brittos verk har ställts ut på gallerier och muséer i över 100 länder, inklusive Salon Nationale des Beaux-Arts utställning på Carrousel du Louvre 2008 och 2010.

Britto har också haft en rad framgångsrika samarbeten med varumärken som Audi, Bentley, Disney, TECHNOMARINE, Evian och FIFA. Han har också illustrerat ett flertal böcker publicerade av Simon & Schuster och Rizzoli. Utöver det har han skapat offentliga konstinstallationer för O2 Dome (Berlin), Hyde Park (London), John F. Kennedy Airport (New York) och Cirque du Soleil på Super Bowl XLI.

Britto anser att vara konstnär är att vara en agent för positiv förändring. Han tjänar som välgörare och donerar tid, konst och resurser till över 250 välgörenhets-organisationer och flera styrelser som t.ex. Best Buddies International och St. Judes Children’s Research Hospital. Han utsågs nyligen till en av de konstituerande välgörarna av Harvards ”International Negotiation Program” i sin strävan efter fredlig konfliktlösning. Britto har också talat vid World Economic Forum i Davos och på otaliga skolor och institutioner. I början av 2011 bjöd Brasiliens president, Dilma Rousseff, in Britto att skapa logotypen för Rede Cegonha, ett projekt med syfte att nå ut till över 61 miljoner mödrar före och efter förlossningen.

Vernissaget äger rum på Galleri Futura den 24 maj 2012, kl 17:00 – 20:00, och invigs av Brasiliens Ambassadör, Leda Lúcia Camargo.

För ytterligare information, kontakta Eva Livijn på 070-5588810 eller eva.livijn@futuragallery.se.

För pressbilder och presskit, klicka här.

För mer information om Romero Britto – www.britto.com

För mer information om Galleri Futura – www.futuragallery.se

Galleri Futura – Lützengatan 12 A

Box 10097, SE-10055 Stockholm, Sweden

Tel. +46 70 558 88 10

E-post. eva.livijn@futuragallery.se

www.futuragallery.se

Related Images:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: