Crafoord Auktioner Lund dags för Juli månads Bokauktion !

by Artnet Scandinavia on 07/09/2018

Post image for Crafoord Auktioner Lund dags för Juli månads Bokauktion !

Juli månads bokauktion

Så var det då dags för Crafoord Auktioners bokauktion i juli 2018. Närmare 200 objekt bjuds ut, fördelat på böcker, autografer & handskrifter.

I det äldre segmentet finner vi en handfull ganska ovanliga böcker från 1700- och 1800-talen i medicin och vetenskap. Bl.a. finns här 1742 års handlingar av Kungliga Vetenskaps Academiens handlingar med Anders Celsius berömda bidrag om termometern. Ni vet, 27 grader celsius. En vacker 1700-talsuppsättning i samtida band är Svea Rikes Historia under Gustaf Adolf den Store 1790-96.

Till mer modern historia hör en handfull böcker ur Ernst Wigforss bibliotek. De visar på den stora bredden i denne folkhemsbyggares intressesfär. Han var intresserad av betydande filosofers tankar liksom av stora samtida politiska teoretiker. Samtliga böcker med hans daterade namnteckning och/eller exlibris.

 

 

 

 

 

En speciell samling så här i VM-tider utgör de bibliofila utgåvorna av idrottsböcker med mängder av autografer av svenska OS-medaljörer och av fotbollsspelare. Flera handlar om MFF och är signerade av en rad legendariska spelare som t. ex. Bo Larsson. Här finns också Messi med såväl signerad bok som signerad tröja och Zlatan Ibrahimovic med signatur.

Andra signerade böcker är Madonnas berömda ”Sex” med pärmar av plåt – dubbelt signerad. Bland autograferna hittar man regissören Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin och Grace de Monaco och moderna historiska legendarer som Alexander Dubcek och Michail Gorbatjov. Eller varför inte en julhälsning från Kungen och Silvia?

Till slut kan nämnas den ganska sällsynta lilla boken som Tor Hedberg skrev om Anders Zorn. Den publicerades i 100 exemplar och innehåller en originaletsning av Zorn i form av ett självporträtt.

Trevlig sommar!
Torgny Schunnesson 

Länk till katalogen

Related Images:

Previous post:

Next post: