Bukowskis På var sin sida av jordklotet hittar vi två ”kultviner” auktion 7-9 okt

by Artnet Scandinavia on 10/06/2019

Post image for Bukowskis På var sin sida av jordklotet hittar vi två ”kultviner” auktion 7-9 okt

På var sin sida av jordklotet hittar vi två ”kultviner” som har ett varmt klimat som gemensam nämnare. Från Spanien Vega Sicila Unico med ett flertal fina 1960-talsårgångar, ett klassiskt decennium för Unico. Från ”down under” Penfolds Grange, vinet som förde upp Australien på vinentusiasternas önskelistor – här i en iögonfallande post om 18 flaskor och en obruten årgångserie 1996 till och med 2013.

Från Bourgogne två sällsynta vita: Domaine d’Auvenay Criots-Bâtard-Montrache, som i årgång 1999 endast släppte 292 flaskor, och Domaine de la Romanée-Contis med sin ovanliga Haut-Côtes de Nuits och årgång 1998. Bakom d’Auvenay står Madame Lalou Bize-Leroy, vars inte helt odramatiska historia med DRC ger mötet en extra krydda.

På destillatsidan ger Skottland en uppvisning i den bredd som gjort whisky till den världsdryck den är idag: från blandade poster med klassiska blends till sällsynta unika utgåvor single malt från destillerier som Brora, Lochside, Port Ellen och St Magdalene. Efter mer än ett sekel av whiskytillverkning har på senare år japansk whisky blivit en stark utmanare till skotsk whisky. I oktoberauktions whiskysektion toppar nedlagda destilleriet Karuizawa prisligan med ett flertal eftertraktade buteljeringar. Som avslutning klassiskt svenskt i en tidig buteljering från Vin- & Spritcentralen: Gammal Fin Aqvavit, renad vid firmans Göteborgsfabrik åren efter första världskriget.

Auktion: 7–9 oktober

Related Images:

Previous post:

Next post: