Uppsala Auktionskammare avslutar auktionssäsongen storartat !

by Artnet Scandinavia on 06/21/2018

Post image for Uppsala Auktionskammare avslutar auktionssäsongen storartat !

SUCCÉAUKTION I UPPSALA


Uppsala Auktionskammare avslutar auktionssäsongen storartat! Förra veckans Internationella Kvalitetsauktion 13 – 15 juni blev den fjärde bästa auktionen i företagets historia när konst, antikviteter och design bytte ägare till ett värde av 88,5 miljoner kronor.

– Vår strategi är tydlig! Vi fokuserar på traditionella kvalitetsauktioner för att uppnå bästa möjliga resultat för våra kunder. Genom kunskap, kvalitet, exklusiva tryckta kataloger, kraftfull marknadsföring och ett starkt personligt engagemang i vårt härliga team känns det riktigt roligt att det uppskattas och ger ett succéresultat säger Magnus Bexhed, VD.

Vid auktionen såldes konst, design och antikviteter till ett värde av totalt  88.510.000 kronor, vilket innebär 32% klubbat över utrop. Auktionen bjöd på tretton miljonnoteringar, däribland verk av våra främsta svenska konstnärer Carl Larsson, Carl Kylberg, Anders Zorn och Ragnar Sandberg men även av internationella giganter som Maurice de Vlaminck och Henri Laurens samt ett sällsynt astronomiskt ur från 1500-talet och en kinesisk bassäng från Qianlongs period.

I särklass störst var intresset för en målning av Pierre Soulages, en av de främsta franska samtida konstnärerna, som såldes för 7,47 miljonor kronor (utrop 1,2 – 1,5 miljoner kronor). Budgivningen var synnerligen rafflande och mycket intensiv med 40 uppkopplade telefonbudgivare från hela världen, vilket torde vara rekord i svensk auktionshistoria.

– Jag vill rikta ett ödmjukt tack till alla våra kunder och ser nu med tillförsikt fram emot en ny spännande auktionssäsong i höst. Inlämningen till våra kommande kvalitetsauktioner har redan börjat säger Knut Knutson, chefsintendent. 
 

Internationella Kvalietsauktionen 13 – 15 juni 2018 i Uppsala

Totalt sålt: 88.510.000 kronor (inkl. köparavgifter)
Totalt utrop: 53.960.000 kronor
32% klubbat över utrop
13 stycken miljonnoteringar

Se alla miljonnoteringarna här »

Related Images:

Previous post:

Next post: