Stockholms Auktionsverk Världens äldsta auktionshus – äntligen som nätauktion!

by Artnet Scandinavia on 05/31/2011

Post image for Stockholms Auktionsverk Världens äldsta auktionshus – äntligen som nätauktion!

Stockholms Auktionsverk

Stockholm 2011-05-30

 

Världens äldsta auktionshus – äntligen som nätauktion!

 

Digital premiär för Stadsauktion 25 augusti

 

Den 25 augusti lanseras den nya webbplatsen stadsauktion.se.  Stadsauktion är en del av Stockholms Auktionsverk, världens äldsta auktionshus, grundat 1674.

 

”Det här är förstås något som vi har planerat under en längre tid, men det är först nu som vi har bedömt marknaden som verkligt mogen,” säger Niclas Forsman, VD för Stockholms Auktionsverk. ”Vi ser med spänning fram emot att föra Stadsauktion in i en ny epok – samtidigt som vi kommer att värna och förvalta vårt arv och erbjuda en ännu bättre upplevelse för våra kunder, nya och gamla,  som kommer att besöka oss i våra lokaler i Frihamnen.”

 

Att Stadsauktion nu blir nätauktion innebär alltså inte att visningarna i Frihamnen kommer att upphöra – tvärtom! Lokalerna i Magasin 5 på Palermogatan i Frihamnen byggs om för att erbjuda än mer attraktiva visningar och en än mer inbjudande mötesplats. Öppettiderna utökas också kraftigt. Visningarna på Stadsauktion kommer från hösten att vara öppna sju dagar i veckan.

 

”Många tror att nätauktioner inte går att förena med intressanta visningar och en trevlig miljö, men vi är helt övertygade om motsatsen”, säger Christian Minnhagen, chef för Stadsauktion. ”Visst är det fantastiskt att vi nu via nätet kommer att nå nya köpare och säljare över hela landet och även internationellt, men för oss är våra stamkunder som besöker oss här i Frihamnen vecka efter vecka viktigast av allt. Vi är mycket glada att vi nu kommer att kunna erbjuda dem en ännu trevligare miljö och mer inspirerande visningar här på Stadsauktion.”

 

Vi kommer i juni att återkomma med mer utförlig information. Vid frågor, vänligen kontakta:

 

Anna Hamilton, informationschef, anna.hamilton@auktionsverket.se eller tel 08-453 67 84

Christian Minnhagen, chef Stadsauktion, christian.minnhagen@auktionsverket.se eller tel 08-453 67 90.

 

Stadsauktion är en del av Stockholms Auktionsverk, världens äldsta auktionshus. Stockholms Auktionsverk grundades 1674 av friherre Claes Rålamb, överståthållare i Stockholm. Vi har sålt ”nutida” under epoker som barock, rokoko och gustavianskt. Bland våra bemärkta kunder genom seklerna märks Karl XI, Gustav III, Carl Michael Bellman, August Strindberg och Selma Lagerlöf.

 

 

 

Related Images:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: