Stockholms Auktionsverk Moderna Auktionen 20-21 oktober.

by Artnet Scandinavia on 09/30/2015

Post image for Stockholms Auktionsverk Moderna  Auktionen  20-21 oktober.

Bild

209. Collier guld Lapponia Zoltan Popovits

Utrop SEK 25 000-30 000

Se katalogen för Moderna!

Nu ligger katalogen för Moderna på nätet! Bläddra och njut av högklassig skandinavisk design, silver och textilier, unikt konstglas samt konst från hela 1900-talet.
En av auktionens höjdpunkter är barskåpet från 1930-talets början, ritat av Sten Blomberg för firma David Blomberg, ett utsökt arbete i läckraste 30-talsklassicism! En unik privat glassamling är vi stolta över att kunna presentera. Det är både svenska och internationella glasbitar, som handplockats av en privat samlare med gedigna kunskaper inom både konst och design.
Ytterligare en höjdpunkt på denna välfyllde avdelning är skrivbord samt karmstol från Chandigarh, Indien 1950-tal av Pierre Jeanneret (”Pigeon hole desk and Office chair”).

Konstavdelningen bjuder på en färgkavalkad av våra mest älskade konstnärer och toppas av ett mästerligt verk av Carl Kylberg – det visas nu för publiken för första gången någonsin. Här finns också en klassisk GAN från 1920-talet, en plangeometrisk komposition av Esaias Thorén från 1930 och flera betydelsefulla målningar av Sigrid Hjertén bland mycket annat.

Den tryckta katalogen med vackra inspirerande bilder kommer i slutet på nästa vecka.

Visning 13-19 oktober. Auktion 20-21 oktober.

Related Images:

Previous post:

Next post: