Skånes Auktionsverk Modern design auktion lördagen den 10 mars kl. 12.00.

by Artnet Scandinavia on 02/08/2012

Post image for Skånes Auktionsverk Modern design auktion lördagen den 10 mars kl. 12.00.
Modern design möter klassisk formgivning på Skånes auktionsverks auktion lördagen den 10 mars kl. 12.00.

”Koka”, ”Salix”, ”Mon Amie”, ”Blå Eld” och ”Picknick”, säljs på månadsauktionen.

 

Framtidstro, stadsplanering, bilismens framväxt och nya normer inom musik- och umgängesliv präglade 1950-talet, decenniet då också design blev ett begrepp i folkhemmet.
Med H55-utställningen manifesterades svensk formgivning med eleganta och funktionella vardagsprodukter. ”Mon Amie” och ”Picknick” av Marianne Westman, ”Blå Eld” och ”Koka Blå” av Hertha Bengtson och underfundiga dekorer av Stig Lindberg, där ”Salix” kan nämnas som en i raden. Många var också de hyllor och bord som pryddes av Lisa Larsons lustiga figurer som ABC-flickorna, olika djur eller Pelle med sin katt.
För en bekvämare tillvaro i mer klassisk stil skapade Carl Malmsten möbler som soffan ”Stora Basen”, bearbetad och kompletterad med fåtöljer till ”Hemmakväll”. Här kunde hela familjen slå sig ner och lyssna till ”Karusellen” vid radiogrammofonen eller senare också se de inledande TV-sändningarna på mottagarens 17-tumsbildruta av ”Kvitt eller dubbelt” till allas stora f örundran.Allt detta och, ”om inte himlen därtill”, så åtminstone mängder av andra föremål finner ni på vår hemsida, eller ännu hellre möt upp till lördagens auktion.Hjärtligt välkomna!

 

Visningstider:
fredag   9 mars 09.00—18.00
lördag 10 mars 10.00—12.00
Auktionsstart: 12.00

 

Fullständig katalog på vår hemsida  här.

 

 

För mer information kontakta:
Joakim Karlsson
tel. 0418-766 40
eller:
joakim@skanesauktionsverk.se

Related Images:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: