Skånes Auktionsverk Onlineauktionen startar tisdag 2 februari kl. 18.

by Artnet Scandinavia on 02/01/2021

Post image for Skånes Auktionsverk Onlineauktionen startar tisdag 2 februari kl. 18.

Vi inleder februari med en stor silversamling från Landskrona med vackra pjäser från 1700-talet och framåt.

Till utbudet hör bl.a. sirliga sockerskålar av Alexander Munthe, prydnadsfat av Gustaf Möllenborg och Christian Hammer, bägare av Lars Öberg, Conrad Thulin och Niklas Ramberg samt en rysk aklejapokal från 1700-talets mitt.

Vidare kan vi presentera ett utsökt nattur med brännförgyllda dekorelement av parställda bevingade djur, tillverkat av Petter Ernst Petersson omkring 1756-1759.

På konstavdelningen rekommenderar vi en oljemålning av Hugo Salmson med motiv av två barn i grönskande dunge. Det finns även två gouacher av Paul Pascal föreställande figurer och kameler i nordafrikansk miljö. För den som intresserar sig för modernare verk finns en färgserigrafi av Rupert Jasen Smith, ”Mata Hari”, ur mappen Greta Garbo. Likaså går det bra att bjuda på en blandteknik i rött och vitt av Jozef Jankovic.

Bland möblerna finns det guldkorn som en dagbädd av Börge Mogensen, skrivbord i teak av Christian Möller, fåtöljer av Håkan Urdell och fyra Art Deco-stolar i björk med intarsiadekor.

På smyckeavdelningen glittrar det ordentligt från ett diamantarmband i 18K med briljantslipade diamanter på ca 4,58 ct. Likaså från flera par diamantörhängen och ringar. Det finns till och med en vacker brudkrona i förgyllt silver med pärlor och slipat glas.

Missa inte det resterande utbudet av mattor och textilier, retroporslin, skulpturer, armbandsur, Lisa Larson-figuriner, silverbestick, kinesiskt porslin och unik kuriosa!

Med regeringens förtydligande om hur många personer som får vistas samtidigt i en butikslokal har vi anpassat maxantalet i våra lokaler. Tidsbokning krävs därför inte, utan vi i personalen kommer att ha uppsyn över maxantalet. Skulle lokalen bli fullsatt går det bra att vänta i kundtjänst eller ute så länge. Känner du dig sjuk eller uppvisar symptom så stanna hemma.

Välkommen på visning måndag 1 februari kl. 13-19.
Onlineauktionen startar tisdag 2 februari kl. 18.

För er som är i riskgrupp och därför inte vill besöka visningen erbjuder vi självklart extra bildmaterial, eller så kan ni kontakta oss för vidare information om objekten.

Till katalogen ▶

För mer information om auktionerna och deras objekt, kontakta kundtjänst,
tel. 0418-599 90, eller epost info@skanesauktionsverk.se

Related Images:

Previous post:

Next post: