Crafoord en liten men naggande god temaauktion över 50-talsnostalgica

by Artnet Scandinavia on 11/21/2017

Post image for Crafoord en liten men naggande god temaauktion över 50-talsnostalgica

Fenomenala femtiotalet

är tillbaka på Tullkammaren

 

Crafoord Auktioner genomför en liten men naggande god temaauktion över 50-talsnostalgica. Huvudrollen innehas av inte mindre än fem jukeboxar av mycket god kvalitet. Det finns också en del bensiniana, en stor samling LP-skivor och tidsmarkörer i form av Coca Cola-memorabilia, amerikanska matsalsmöbler med mera.

Som om inte det var nog presenterar vi två amerikanska vintagebilar av hög klass på vår kommande kvalitetsauktion 2:a december.

Föremålen ligger ute för budgivning nu, auktionsavslut sker söndagen 26:e november. Länk till föremålen.

 

 

 
 
 

Conny Möller (1961-2017) var en hängiven samlare av 50-tals memorabilia. Han åkte land och rike runt i jakt på fina bruksföremål, musik och fordon. De fordon som vi nu säljer har vid ett stort antal tillfällen vunnit priser vid särskilda träffar för 1950-tals kultur.

1958 Chrysler Saratoga
Chrysler Saratoga är en kvalitetsbil med polysfärisk V8, en tidig Hemi-liknande motor. Den automatiska växellådan har en tidstypisk knappsats på instrumentbrädan. Bilen förvärvades av Conny Möller 2001.

1959 Chevrolet Impala
I Connys Möllers ägo sedan 1990. 348 kubiktum big block v8. Några av priserna som bilen belönats med finns att beskåda i våra visningslokaler. Som General motors uttryckte sig i samtida Impalareklam: ”Lets you know you’re the boss.” En av tidens verkligt ikoniska bilmodeller.

 
 

 

Previous post:

Next post: