Bukowskis Signe Persson-Melin – Ett liv fullt av formgivning

by Artnet Scandinavia on 03/18/2023

Post image for Bukowskis Signe Persson-Melin – Ett liv fullt av formgivning

Bild Signe Persson-Melin

Signe Persson-Melin – Ett liv fullt av formgivning

 

 

De oändliga variationer som kan beskriva Signe Persson-Melins formgivarskap är lika ändlös som de former hennes objekt antagit. Som en av Sveriges största formgivare inom keramik och glas och med en karriär som spänner över mer än 60 år bemästrade hon en uppsjö av material och former.

 

 

Persson-Melin har formgivit en mängd bruksföremål för hemmet som alla genomsyrar hennes smakfulla balans mellan form och funktion. Hon lät allt ta sin tid och gav processen sitt utrymme, föremålen är extremt välbalanserade och komna ur de geometriska urformerna. Hennes unika objekt är ett samspel mellan delikat hantverk och personlig estetik där inget är lämnat åt slumpen. Idag är Signe Persson-Melin ihågkommen som en ikon inom den svenska keramik- och glasscenen.

 

 

Bukowskis har fått förtroendet att sälja denna personliga temaauktion innehållandes alla möjliga ting från Persson-Melins vackra hem. Provexemplar, personliga föremål, gåvor från vänner och andra konstnärer, allt i en salig men strukturerad blandning.

 

 

Foto: Georg Oddner

Related Images:

Previous post:

Next post: