Galleri Skarpans Mariehamn Utställning Guy Frisk 9 november – 1 december

by Artnet Scandinavia on 11/08/2018

Post image for Galleri Skarpans Mariehamn Utställning Guy Frisk 9 november – 1 december

Utställning Guy Frisk

Bild ”Bröllopet” 84 x 114 cm.

Galleri Skarpans

9 november – 1 december

Vernissage: Torsdag 8 november kl.18-20:00

 

 

Jordeliv och Varelser

 

I måleriet uttrycker jag vad jag ser runt omkring mig, mina motiv uttrycker vad som sker just nu här på vår jord. Målningarna växer fram ur mitt iakttagande av samhälle och natur. Jag vill beskriva det jag inte alltid begriper. Jag vill berätta om det jag ser.

 

Tidigare var mina målningar fokuserade på naturen, idag målar jag individen och individens roll i samhället. Människan har ett ansvar för naturen, djuren och vårt gemensamma samhälle; för vår jord. Idag ser vårt jordeliv ofta dystert ut. Mina målningar kanske framstår som skrämmande, och det må vara så eftersom jag är rädd – rädd för att vi håller på att ta slut på oss själva.

Vi människor längtar ofta efter lugn och stillhet. Vi försöker finna vägar mot ett inre lugn samtidigt som vi inte längre tycks ha tid att stanna upp och fundera. Allt går snabbare. Det finns över trehundra kanaler på TV och vi översköljds av intryck i ett konstant informationsflöde. Fragment av bilder strömmar in över oss. Fragmenterade bilder.

 

Världen och människan blir allt mer fragmenterad. Som iakttagaren, beskriver mina målningar hur människan tycks vara på väg att förlora sin identitet. Vi konsumerar natur och information. Allt är fragmentariskt. Vi håller på att förlora kontrollen över vår egen tid, över vår förmåga att stanna upp och lyssna, dofta och smaka. Naturens helighet. Det är min passion.

Besök galleriet:

Tisdag, onsdag, fredag: 11 – 17.00
Torsdag: 11 – 19.00
Lördag: 12 – 15.00

Skarpansvägen 27 
22100 Mariehamn 
+358 (0)18 16 030 

 

Related Images:

Previous post:

Next post: