Stockholms Auktionsverk Nu når vi flera internationella kunder !

by Artnet Scandinavia on 01/22/2015

Post image for Stockholms Auktionsverk    Nu når vi flera internationella  kunder  !

 

Brev från vd:
Nu når vi flera internationella kunder

Allt fler väljer att sälja internationella toppobjekt i Stockholm. Under det gångna året fick Stockholms Auktionsverk i uppdrag att sälja konstverk av flera storheter som t ex Pablo Picasso, Fernand Leger, Marino Marini och Konstatin Makovsky.

Internationella köpare har upptäckt den svenska konstmarknaden. Vi märker att många utländska kunder har en stor tilltro till Stockholm som handelsplats och de finner ett intressant utbud av konst och antikviteter av hög kvalitet. Vår långsiktiga ambition att ha den ledande expertisen inom en rad områden har varit mycket viktig i detta sammanhang. Om kunskapen har varit svår att finna i landet har vi erhållit den genom samarbetsavtal med ledande experter från bl a Paris och London.

Stockholms Auktionsverk har idag tillgång till ytterligare 1,3 miljoner registrerade kunder genom Nordens största nätauktionsföretag Lauritz.com, som har drygt 140.000 besök per dag och kunder från 200 länder som följer hemsida och appar. Auktionshuset sålde bland annat under 2014 en kinesisk Buddha-skulptur för sensationella nära 20 miljoner SEK. Under våren kommer samarbetet med Lauritz.com intensifieras och Stockholms Auktionsverk kommer att öka den digitala närvaron på den internationella konstmarknaden.

Om ni går i säljtankar, låt oss få berätta mer hur vi vill marknadsföra ert konstverk!
Välkommen att kontakta oss för en fri värdering!

Niclas Forsman
Verkställande direktör
0733-406 780

» www.auktionsverket.se

Marino Marini Gentiluomo a cavallo , såld för 12.000.000 kr. Fernand Léger Femme à la fleur, såld för 2.205.000 kr.
Niclas Forsman.

Related Images:

Previous post:

Next post: