Stockholms Auktionsverk NUTIDA AUKTIONEN Se nutida konst, foto 10-11 nov

by Artnet Scandinavia on 11/09/2014

Post image for Stockholms Auktionsverk NUTIDA  AUKTIONEN  Se nutida konst, foto 10-11 nov

 

Nutida på Stockholms Auktionsverk
Välkommen till Nutida!
Tisdagen 4 november slår vi upp dörrarna till en visning med nutida konst, fotografi och spännande formgivning och design.
Spektakulärt denna gång är de konceptuella ljusverken av Spencer Finch, en konstnär som arbetar med att återskapa ljuset i ett visst rum under en viss tidpunkt och är mest känd för sina eteriska ljusinstallationer (auktionsnr 39 och 66).
Auktionens högsta utrop har Ola Billgrens Paris-Madonna från 1991, en cityscape kombinerat med en tolkning av Titians kända målning Madonna och kaninen från 1530 (nr 54).
Här finns också verket Ylva-85 av Ylva Ogland, en personlig uppgörelse med fadern (nr 25) en akvarell av Lars Lerin i hans typiskt drömmande stil, föreställande en moské, ovanligt stor i formatet (nr 3) samt betydande verk av Karin Broos, Linn Fernström och många fler.Möbelavdelningen innehåller en hel del av de alltid lika eftertraktade danska ikonklassikerna men vi fortsätter också vår mycket uppmärksammade satsning på svensk samtida design. Missa till exempel inte Julia Gamborg Nielsens stol ”ostRICH” från 2014. Här är materialvalet exklusivt och noga utfört och precis som namnet skvallrar om till stor del i strutsskinn. Olika delar av strutsen har använts till olika delar på stolen (nr 199).
Ett utsökt arbete är också masonitskåpet från Folkform, ”Masonite Memorian”, med 15 lådor och två utdragbara hyllor i fronten (nr 200). Folkform gjorde en serie med skåp för Svenskt Tenn 2011. Gruppen använde då både bevarad masonit från 1929 och det sista materialet som fabriken i Rundvik tillverkade 2011. Idén med skåpen var att utmana den allmänna uppfattning om masoniten.Alla våra journalistvänner är varmt välkomna att boka möten och specialguidningar med våra experter. Vi står till förfogande varje dag och berättar mer än gärna om visningen:
Niclas Forsman, vd
Sofie Bexhed, intendent konstavdelningen
Ebba de Faire, intendent konstavdelningen
Ulrika Ruding, chef för konsthantverksavdelningen


För mer information kontakta Anna Hamilton, informationschef, på tel 08-453 67 84 eller email anna.hamilton@auktionsverket.seNutida på Stockholms Auktionsverk
Visning 4-9 november
Auktion 10-11 november

» Till katalogen

Se katalogen för Nutida!
Se nutida konst, fotografi och ung, spännande formgivning och design. Nutida är uppdelad i två kataloger: en kvällsauktion och en dagauktion. Nu ligger bägge på nätet.Visning 4-9 november. Auktion 10-11 november

Related Images:

Previous post:

Next post: