Stockholms Auktionsverk idag öppnar visningen Nutida, auktion 10 april

by Artnet Scandinavia on 04/03/2019

Post image for Stockholms Auktionsverk  idag öppnar visningen Nutida, auktion 10 april

Katalogen är här för vårens Nutida auktion!

Visningen pågår fram till tisdag 9 april på Nybrogatan 32. 
Öppettider vardagar 11.00-18.00 

Auktion 10 april från 13.00

För mer information om auktionen eller specifika verk, vänligen kontakta våra specialister Ebba de Faire, nutida konst och skulptur, tel. +46 73 340 67 35, ebba.de.faire@auktionsverket.se eller Ulrika Ruding, möbler och design, +46 8 453 67 57, ulrika.ruding@auktionsverket.se 

Öppet för alla – ingen föranmälan.

Välkommen!

I nästa vecka öppnar vår Nutida auktion. I 2010-talets Sverige har vi ett intresse för samtidskonst som aldrig förr. Vår inhemska konstscen har blivit allt mer sammanlänkad med den internationella. Gallerierna rör sig globalt, konstnärerna ingår i internationella nätverk och samlarna hämtar in information från hela världen. Vi ser att marknaden i det här segmentet ökar och fler efterlyser kvalitativ konst och design för att skapa intressanta och personliga hem. 

Nutida är en auktion som speglar en variationsrik konstscen som äger rum just nu och i en tid där en ny generation konstnärer tar vid. Konstnärer som inte bara inspireras inom sin geografiska belägenhet utan vågar ta för sig på den internationella arenan. Flertalet konstnärer i auktionen är utbildade på den högintressanta Städelschule i Frankfurt, en institution där många av den nya generationen konstnärer har byggt upp sina konstnärliga praktiker och strategier. I sällskap av framstående kollegor som lyckats – trots att de inte gått på Städelschule men också det äldre, aktiva gardet – sätter konstnärerna som presenteras i den här auktionen en verkligt nutida prägel på Stockholms Auktionsverk våren 2019.

Visningen pågår från torsdag 4 april till tisdag 9 april på Nybrogatan 32. 

Auktion 10 april 

Öppet för alla – ingen föranmälan.

Välkommen!

Related Images:

Previous post:

Next post: