Stockholms Auktionsverk Gitarr — från The Beatles till Masaru Kohno!

by Artnet Scandinavia on 10/29/2019

Post image for Stockholms Auktionsverk Gitarr — från The Beatles till Masaru Kohno!

 

Temaauktion Gitarr
— från The Beatles till Masaru Kohno!

Instrument är en växande varugrupp hos Stockholms Auktionsverk, och det firar vi med temaauktion Gitarr. Välkommen till en auktion med exklusivt fokus på gitarrer och förstärkare – med katalog online!

Samlingen sträcker sig från vintage till samtida, med både modifierade instrument och instrument i nyskick. Bland utropen har vi bland annat en samling Vox-förstärkare från 1960-talet, däribland en, i sällsynt gott skick, Vox Conqueror som användes flitigt av medlemmarna i The Beatles. Conqueroren och dess storebror Defiant användes flitigt under perioden 1967-69, i synnerhet under Magical Mystery Tour, och White Album-erorna. Förstärkaren syns tydligt i videon till Hello, Goodbye och även Hey Bulldog, men hörs kanske allra bäst på gitarrsolot i All You Need Is Love, vilket är ett av de första tillfällen då förstärkaren ska ha använts.

På den akustiska fronten finns en exceptionell konsertgitarr av Masaru Kohno, Japans kanske främsta gitarrbyggare, vars gitarrer har blivit flerfaldigt belönade och använts av ikoner inom både klassisk gitarr och bossanova, däribland Julian Bream och Sharon Isbin.

Temaauktion Gitarr
Visning 25-30 oktober, Slakthusgatan 22, Globen

Auktion online 30 oktober

Related Images:

Previous post:

Next post: