Stockholms Auktionsverk Fashion & Lifestyle Auktion 14 februari

by Artnet Scandinavia on 01/31/2011

Post image for Stockholms Auktionsverk Fashion & Lifestyle Auktion 14 februari

Auktion 14 februari
Fashion & Lifestyle

Nu kan du se katalogen Fashion & Lifestyle – auktionen med kläder och accessoarer för både damer och herrar från tidigt 1900-tal och framåt.

Katalog

Visning 11-13 februari
Auktion 14 februari kl 17

Fashion & Lifestyle
på Stockholms Auktionsverk

Nästa vecka är det återigen dags för succén Fashion på Stockholms Auktionsverk, denna gång med tillägget Lifestyle för att tydliggöra bredden på utbudet på denna populära och uppmärksammade auktion. Här finns kläder och accessoarer från hela 1900-talet och fram till idag för både damer och herrar.

Genom bland annat den mångfaldigt prisbelönta tv-serien Mad Men är 1950- och 60-talet mer i ropet än någonsin. Auktionen innehåller flera mycket vackra kreationer från denna tid av sällsynt fin kvalitet från Pierre Balmain, Christian Dior och NK Franska Damskrädderiet.

Chanel är ett märke som aldrig verkar tappa i laddning. Publiken uppskattar den klassiska profilen och det välgjorda hantverket. Även här har naturligtvis flera filmer gjort sitt till att öka särskilt den unga publikens intresse för detta märke. De klassiska accessoarerna och dräkterna är mycket populära. Den roade kan botanisera bland smycken, skor och handväskor. En dräkt i vackra pastellfärger med tillhörande bälte och blus blir fin i vår.

Marockanskt inspirerade accessoarer från Yves Saint Laurent går också att hitta på auktionen samt två plagg från hans så kallade ryska period.

Vem vill inte äga något ifrån Hermès? Nu finns chansen igen! Utropspriserna kan tyckas höga, men de ligger långt under vad dessa hett eftertraktade sedelklämmor och handväskor med modellnamn som Kelly, Birkin, Herbag och Sac Pascal kostar som nya. Här hittar man alla modellerna.

Nytt i detta sammanhang är även två unika kreationer från modeskaparen och arkitekten Paco Rabanne. Vi finner också två moderiktiga kedjeväskor utförda av ihoplänkade plast- och metallmynt, mycket signifikativt för Rabanne.

Balenciaga, Lanvin och Gucci och är ytterligare tre klassiska modehus som finns representerade med plagg och accessoarer på auktionen.

Avdelningen Lifestyle innehåller allt ifrån dekorativa käppar och ridspön med knoppar och kryckor i silver, guld och elfenben från 1900-talets början till en unik raritet – en hjälm som tillhört den store svenska Formel 1-legenden Ronnie Peterson.

Här finns också ett flertal koffertar, beautyboxes och portfolios från 1900-talets olika decennier som väcker habegär tillsammans med ett stort utbud av Louis Vuittons resebagage, där två läckra resegarderober/amerikakoffertar från 1920-talet sticker ut.

Bland accessoarerna finner vi något för både kvinnor och män som bland annat armbandsur, väskor och sjalar.

–          Det ligger i tiden att uttrycka sin personlighet genom en utstickande klädstil, säger Beata af Donner, ansvarig för Fashion & Lifestyle på Stockholms Auktionsverk. Det är trendigt med secondhand och den här auktionen håller en mycket hög kvalitet. Den kommer att locka en stor publik. Detta är fjärde auktionen i ordningen sedan vi startade med Fashion hösten 2009 och vi märker att intresset bara blir större och större.

För att visa några av höjdpunkterna i auktionen och ge inspiration i styling har Stockholms Auktionsverk för katalogen iscensatt en modefotografering i flera historiska miljöer på Skansen. Fotograf är Elisabeth Toll. Stylist är Kari Hirvonen.

Ladda ned bilderna här:

http://www.auktionsverket.se/kommande/110201_fashion.html

Fashion & Lifestyle på Stockholms Auktionsverk

Visning 10-13 februari

Auktion 14 februari kl 17

Nybrogatan 32, Stockholm

Se hela katalogen på www.auktionsverket.se

För mer information kontakta Beata af Donner på telefon 08-453 67 63 eller email fashion@auktionsverket.se eller informationschef Anna Hamilton på telefon 08-453 67 84 eller email anna.hamilton@auktionsverket.se

Inlämning pågår
i hela landet

Stockholms Auktionsverk tar nu emot konst, design och antikviteter till vårens kvalitetsauktioner. Under januari och februari reser våra välrenommerade och erfarna experter i hela Sverige för värdering och inlämning.

Var Du än bor i Sverige, kontakta oss och vi hjälper Dig med en rådgivning. Ring 08-453 67 50 för mer information och/eller bokning av hembesök.

31 jan-4 feb besöker vi
Alvesta, Arvika, Eskilstuna, Gotland, Göteborg, Jönköping, Karlskoga, Karlstad, Katrineholm, Kristinehamn, Linköping, Ljungby, Mariefred, Norrköping, Nyköping, Strängnäs, Sundsvall, Värnamo, Västerås, Växjö, Älmhult, Örebro

Related Images:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: