Stockholms Auktionsverk Auktion 9 dec kl 13.00 Klassiska & Asiatiska

by Artnet Scandinavia on 12/08/2020

Post image for Stockholms Auktionsverk  Auktion 9 dec kl 13.00  Klassiska & Asiatiska

Roland Svensson, The End of the Winter – Käringsund Åland

Klassiska & Asiatiska – katalog online!

Stockholms Auktionsverk är stolta att presenterar höstens Klassiska & Asiatiska auktion. Bland annat säljs en nyupptäckt målning av högaktuella John Bauer. Det är med stor förväntan som den nyupptäckta målningen Prinsessan och Trollen ( utrop 800.000 – 1.000.000 kr) presenteras för konstpubliken. Avdelningen för konsthantverk bjuder bland annat på ett par magnifika armlänstolar från Heinrich Gambs verkstad i St Petersburg samt ett vackert konsolbord signerat Pehr Ljung.

Den asiatiska avdelningen presenterar en framstående samling med äldre kinesisk keramik från Song, Yuan och Ming dynastierna, som har tillhört rektor Sture Nydell (1891-1986). De omkring 40 föremålen införskaffades i Sverige och i London, framförallt under 1950 och 60-talet och blev därefter noggrant dokumenterade av den passionerade samlaren och hans hustru.

Visning 3-8 december
Mån-fre kl 11-18
Lör-sön kl 11-17

För allas säkerhet släpper vi in begränsat antal besökare. Vi har stora lokaler, men ber våra besökare att behålla behörigt avstånd till varandra. Det finns även möjlighet att boka privata visningar utanför våra ordinarie öppettider – vänligen och maila till fineart@auktionsverket.se

Från och med den 4 december har du även möjlighet att gå en virtuell visning av Klassiska & Asiatiska.

Slagauktion 9 december kl 13 på Nybrogatan 32, Stockholm

Related Images:

Previous post:

Next post: