Skånes Auktionsverk information till våra kunder på grund av Coronaviruset !

by Artnet Scandinavia on 03/16/2020

Post image for Skånes Auktionsverk  information till våra kunder på grund av Coronaviruset !

 

 

Personlig värdering hos oss. Boka en tid för ett enskilt möte med en av våra värderingsmän på Skånes Auktionsverk.

Hembesök. Om du inte kan komma till oss, så kommer vi till dig! Boka en tid med vår värderingsman Håkan Olsson på hakan@skanesauktionsverk.se eller 0709-216803. Vi kan värdera och hämta samtidigt. Det går bra att skicka bilder i förväg för bedömning.

Försäljning. Det är fortsatt höga priser på många objekt. Vi har stor efterfrågan på modern design, konstglas och keramik, bättre konst och skulptur, smycken och klockor.

Skicka föremål till oss. Det går bra att skicka objekt till oss för försäljning. Skicka gärna bilder till oss först, så att du får en uppfattning om föremålens värde innan du skickar dem. Det går bra att skicka smycken och klockor till oss för värdering eller försäljning. För enbart värderingar tar vi en timpenning, men alla värderingar som leder till försäljning är kostnadsfria. Skickar du värdeföremål så är det viktigt att skicka som REK/Värde med Postnord eller med annan spårbar och försäkrad försändelse.

Köpa på auktion. Alla våra auktioner sker helt online. Efter köp kan vår samarbetspartner Skånes Packing & Shipping packa och skicka föremålen till dig – nu med sänkta priser upp till 30%. Skånes Packing & Shipping skickar småobjekt, mindre och mellanstora tavlor och de flesta mattor. För pris, se auktionsobjekten (rabatten är inräknad i priset).

Avhämtning. För våra kunder som är 70+ eller tillhör riskgrupperna kan vi erbjuda fri lagring av objekt under en begränsad tid, för mindre inköp. Gäller ej möbler eller skrymmande objekt. Objekten måste betalas inom angiven tid. För avhämtning på Skånes Auktionsverk ber vi att kunder med influensasymptom istället använder sig av ett ombud. Vi rekommenderar att kunder som tillhör riskgrupperna i möjligaste mån gör detsamma.

Vi plockar dina varor. Skånes Auktionsverk kan också plocka samman era inköp och ställa utanför så att ni vid avhämtningstillfället ej behöver komma in i lokalerna.
Detta gäller objekt som redan är betalda, eller betalas vid avhämtning med t.ex Swish, vi önskar en förvarning på 2 timmar för att garanterat hinna plocka samman inköpen.

Tänk på att ta med er lämpligt packmaterial.

 

 

 

Då våra auktioner är online-baserade påverkas dessa inte så mycket, då visning av objekt och budgivning kan ske på distans. Vi vill påminna våra kunder om att vår samarbetspartner Skånes Packing & Shipping packar och skickar de flesta mindre objekt, små och mellanstora tavlor samt de flesta mattor. Från och med nu är frakterna dessutom rabatterade upp till 30%. För avhämtning på Skånes Auktionsverk ber vi att kunder med influensasymptom istället använder sig av ett ombud.

För närvarande håller vi öppet som vanligt för in- och utlämning, värdering och andra frågor. Se vår hemsida för öppettider. Vår personal är instruerad att iaktta rekommenderade försiktighetsåtgärder för att minska smittspridningen. I nuläget följer vi vår fastlagda auktionskalender, d.v.s. Onlineauktion varannan vecka, med reservation för att ändringar kan komma att ske om läget förändras.

R

Missa inte en spektakulär onlineauktion med unika kvalitetsinslag.

Vi inleder med en samling nordisk keramik med fokus på figuriner av vår folkkära Lisa Larson. Dessutom erbjuds stengods och porslin av formgivare som Stig Lindberg, Arne Bang, Gunnar Nylund, Wilhelm Kåge, Carl Harry Stålhane och Vicke Lindstrand. Ett unikum från keramikavdelningen är en praktpjäs i form av en häst designad av Bertil Vallien.

Men detta är inte allt som erbjuds på onlineauktionen. Till försäljning finns även en motorcykel av 1977 års modell av märket Honda 750 K7. Ett annat japanskt föremål är en vacker flygel tillverkad av Yamaha som nu behöver en musikalisk ägare. Bland möblerna utmärker sig ett matbord av Hans J Wegner, flertalet stolar designade Börge Mogensen och skåpet ”Bangkok” av Yngve Ekström.

Som alltid finns det ett rikt utbud av vackra diamant- och guldsmycken. Varför inte buda hem ett par örhängen med briljantslipade diamanter på ca 1,10 carat? Eller föredras safirer finns det ett par med djupblå färg på 1,72 carat.

Bland konsten kan vi bland annat erbjuda en oljemålning av Isaac Grünewald föreställande ett landskapsmotiv med solbelysta trädstammar.

Allt ovan nämnda och mycket mer som silver, textilier, glasföremål, allmoge, vintage, armbandsur och mycket mer finns att beskåda på visningsdagen måndag 16 mars kl. 13-19. Varmt välkomna!

Onlineauktionen startar tisdag 17 mars kl. 18.00

En glad nyhet för våra kunder är att vår samarbetspartner, Skånes Packing & Shipping, nu sänker sina fraktpriser med upp till 30%. Dessutom utökar de sin service och kan numera även packa och skicka mattor. Läs mer här.

Till katalogen ▶

För mer information om auktionerna och deras objekt, kontakta kundtjänst,
tel. 0418-599 90, eller epost info@skanesauktionsverk.se

Related Images:

Previous post:

Next post: