Skånes Auktionsverk Månadens sista auktion är en Onlineauktion 25 maj kl 18!

by Artnet Scandinavia on 05/09/2021

Post image for Skånes Auktionsverk  Månadens sista auktion är en Onlineauktion 25 maj kl 18!

 

Månadens sista auktion är en Onlineauktion som inleds med tema Fashion då en stor samling kläder, skor och accessoarer från några av de finaste modehusen går under klubban. Vi kommer bland annat att sälja väskor, skärp och skor ifrån Chanel, Hermès, Louis Vuitton och Salvatore Ferragamo m.fl. samt en stor samling kläder från Ralph Lauren.

Många av föremålen är i nyskick eller sparsamt använda. Vi söker högkvalitativa fashion-föremål i gott skick från de kända stora modehusen till denna auktion.

Auktionen äger rum tisdag 25 maj kl 18. Visning måndag 24 maj kl 13-19.

Välkomna!


www.skanesauktionsverk.se

 

Dubbelauktion på Skånes Auktionsverk: 10 & 11 maj.

Två onlineauktioner står i antågande! Först ut blir Sten Sjöstrand Collection som omfattar en stor samling vrakgods med bl.a. celadonporslin från 1400-talets Thailand. Läs mer här…

Visning sker måndag 10 maj kl. 13-18, därefter startar onlineauktionen kl. 18 samma dag.
Observera att ångerrätten ej gäller på denna auktion, då det finns möjlighet att lämna bud personligen i kundtjänst under pågående auktion!

Tisdagens onlineauktion bjuder på en spännande avdelning med kinesiskt porslin där flera dyrgripar utmärker sig. Bjud på Ming-fat och vinkanna i blåvit dekor, altarbägare i celadonglasyr, bojaner och keramik från 1300-talet. På konstavdelningen erbjuds en pastell av Georges Kars och oljemålningar av Peder Duke, Madeleine Pyk och Ana Vidigal.

Smyckeavdelningen är välfylld med guldarmband, diamantörhängen och halsband med ametisthänge. Andra intressanta objekt är ”Spanska Stolen” av Börge Mogensen, en väggrelief av Barbro Bäckström, bordslampa från Svenskt Tenn och en skulptur av Carl Eldh.

Välkommen på visning måndag 10 Maj kl. 13-19.
Onlineauktionen startar tisdag 11 maj kl. 18.

För er som är i riskgrupp och därför inte vill besöka visningen erbjuder vi självklart extra bildmaterial, eller så kan ni kontakta oss för vidare information om objekten.

Till katalogen för Sten Sjöstrand Collection 10 maj ▶

Till katalogen för Onlineauktion 11 maj ▶

 

Ett skepp förliser under 1400-talet utanför Malaysia. Efter 500 år på havets botten säljs dess skatter i Landskrona!

Skånes Auktionsverk har fått äran att sälja Sten Sjöstrand Collection som omfattar en samling keramik där merparten består av celadonporslin från Sawankhalok,Thailand. Det var under slutet av 90-talet som den Landskronafödde äventyraren Sten Sjöstrand upptäckte skeppsvraket Royal Nanhai, vilket visade sig innehålla en historisk skatt i form av fat, kärl och skålar. Att bärga vrakgodset tog tre år då det är en krävande process att dyka på 46 meters djup. Fyndet är en tidskapsel som idag gett oss en inblick i dåtidens handel mellan de asiatiska länderna. Merparten har donerats till museer världen över men nu finns det möjlighet för gemene man att äga en del av denna unika historia.

Celadonporslinet har bevarats i havets djup i århundraden men passar idag in i såväl det antika som det moderna hemmet, en stilsäker inredningsdetalj präglat av det förflutna!

Sten Sjöstrand Collection: Auktion måndag 10 maj kl. 18.
Visning: måndag 10 maj kl. 13-18.

På denna auktion gäller ej ångerrätten, då det finns möjlighet att lämna bud personligen under pågående auktion.

Till katalogen ▶

För mer information om auktionerna och deras objekt, kontakta kundtjänst,
tel. 0418-599 90, eller epost info@skanesauktionsverk.se

Previous post:

Next post: