Lördagens auktion 26 maj hos Skånes Auktionsverk med start kl. 12.00.

by Artnet Scandinavia on 05/16/2012

Post image for Lördagens auktion  26 maj hos Skånes Auktionsverk med start kl. 12.00.

Textraden, vilken hämtats ur Monica Törnells repertoar från 1970-talet, får här bilda passande rubrik till lördagens auktion hos Skånes Auktionsverk med start kl. 12.00.

Visst kan det väl vara skönt att få sätta sig ner och pusta ut i svala lokaler dessa varma majdagar och dessutom kanske få med sig något spännande föremål hem till både nytta och glädje.

Kategorin sittmöbler kan ha de mest skilda utseende och inte minst en högst varierande komfort. För den som söker sittriktiga antikviteter finns såväl gustavianska som Karl Johans-modeller på lördagens auktion. Eller varför inte en ”gåsabänk” i allmoge till köket, om inte för fjäderfän som i gamla tider så kanske till något mer eller mindre kärt husdjur (jo, luckorna går att stänga).
—När det begav sig på det glada 20-talets slut kunde man sjunka ner i en bekväm däcksstol på Svenska Amerika Linjens ”Gripsholm” under färden över Atlanten. Varför inte idag ha en dylik däcksstol på favoritplatsen i trädgården, dessutom försedd med litet bord för en god bok och något läskande att dricka.
—För dem med siktet inställt på senare års trend med 1950- och 1960-talsdesign erbjuds möbler ur Kerstin Hörlin-Holmqvists serie ”Paradiset”, ingående i Triva- serien, framtagna för NK och tillverkade vid NK:s verkstäder i Nyköping. Flera trädgårdsmöblemang finns också från samma period. Avslutningsvis får prov på dansk formgivning representeras av Arne Jacobsens ”Sjuan”-stolar, formgivna för Fritz Hansen.

Givetvis är auktionen inte enbart för dem som söker en sittplats i tillvaron utan som vanligt är auktionshallen preparerad med mer eller mindre unika föremål som söker nya hem!
Till katalog

Hjärtligt välkomna till lördagens lustfyllda auktion!

Observera att visningen på fredag numera börjar klockan 13.00!

Visningstider:
fredag 25/5 13.00—18.00
lördag 26/5 10.00—12.00
Auktionsstart: 12.00

För mer information kontakta:
Joakim Karlsson
tel. 0418-766 40
eller:
joakim@skanesauktionsverk.se

Skånes Auktionsverk Ringvägen 48
261 41 Landskrona

Related Images:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: