Crafoord Lund välkommen till oktober månads bok- och handskriftsauktion !

by Artnet Scandinavia on 13 oktober, 2018

Post image for Crafoord Lund välkommen till oktober månads bok- och handskriftsauktion !

Bokvänner!

Varmt välkommen till oktober månads bok- och handskriftsauktion på Crafoord Auktioner. Den innehåller ca 170 objekt fördelade dels på böcker, dels på autografer. I det äldre segmentet kan nämnas en fin fransk 1700-talsutgåva i tre volymer av den berömde tyske kirurgen Lorenz Heister med många spektakulära kopparstick. Kirurgins fader har han kallats. Jag vill också nämna Pehr Osbecks Dagbok öfwer en Ostindisk Resa Åren 1750, 1751, 1752 i en upplaga som också innehåller det sällsynta appendixet om Kina av C G Ekeberg.

Den som är intresserad av modernistisk konst får sitt lystmäte i och med en ganska stor samling Derriere le Miroir, den franska konsttidskriften som alltid är späckad med originallitografier. Där finns också de fyra första volymerna om Chagalls litografier med originallitografier. För samlare av illustrerade böcker finns det en hel del bibliofila utgåvor samt inte minst flera av akvarellmästaren Lars Lerins böcker. 

Ett antal rop presenterar också det fina engelska förlaget Folio Societies ofta vackert illustrerade publikationer.

Numismatikerna kan fördjupa sig i ett tiotal ganska ovanliga skrifter på svenska och autografsamlarna har ett fyrtiotal objekt att välja bland.

Till slut kan nämnas en handfull rop med antika och semiantika vykort från framför allt skånska orter. Den här auktionen är upptakten till en mycket omfattande försäljning av 1000-tals äldre vykort som kommer att bjudas ut de närmaste månaderna.

Länk till katalogen!

Previous post:

Next post: