Crafoord Auktion Lund Kvalitetsauktion med start 2 juni kl 12.00

by Artnet Scandinavia on 05/10/2018

Post image for Crafoord Auktion Lund Kvalitetsauktion med start 2 juni  kl 12.00

Kvalitetsauktion 2 juni

Visning: 28-29 maj kl. 13-18, 30 maj kl. 13-19, 1 juni kl. 13-18 samt 2 juni kl. 10-12

Auktion: lördag 2 juni kl. 12

Så har det äntligen blivit dags för Crafoords vårkvalité, vilken denna gång äger rum den 2:a juni med start kl 12. I vanlig god ordning har vi nöjet att presentera en omfattande och imponerande avdelning silver från Wiwen Nilssons berömda ateljé, endast en kort promenad från våra lokaler på Clemenstorget. Häribland kan en ytterst sällsynt varmvattenkanna, ett par tidiga kandelabrar och flera eftertraktade smycken förtjäna ett särskilt omnämnande.

En spännande målning i Guido Renis art presenteras i måleriavdelningen, jämte exempelvis en målning av C.O. Hultén som definitivt väcker habegär och en mycket stor och svåråterfunnen variant av den s k ”Haschflickan” av Sture Johannesson.

En tidig Rolex Explorer i ett underbart orört skick, en fin Breguetkronograf och ett fickur från Patek Phillipe är några exempel från den fina uravdelningen. En extensiv avdelning tidigt franskt konstglas erbjuds även denna gång.

Alster från framstående och efterfrågade konstnärer och formgivare såsom Folke Bensow, Hans Hedberg, givetvis Märta Måås-Fjetterström och Barbro Bäckström erbjuds också.

Den tryckta katalogens omslag pryds med all rätt av en fantastisk brosch av Pierre Sterlé, och mot slutet av auktionen utbjuds ett par sällsynta vinglas från Henrikstorp, det Skånska glasbruket.

Däremellan finns mycket annat, så varmt välkommen att botanisera, och att hitta din alldeles egna favorit!

Länk till katalogen

Related Images:

Previous post:

Next post: