Bukowskis höstauktion Contemporary Art & Design 23 oktober kl 16.00

by Artnet Scandinavia on 10/11/2018

Post image for Bukowskis höstauktion Contemporary Art & Design  23 oktober kl 16.00

Roy Lichtenstein ”Sweet Dreams Baby!” (detalj).


Visning: 18–22 oktober. Berzelii Park 1, Stockholm.
Öppet: mån–fre kl 11–18, lör–sön kl 11–17.
Auktion: 23 oktober. Start kl 16. Bukowskis, Arsenalsgatan 2 i Stockholm.

Till katalogen > Tilläggslista >
Samtidigt pågår visningen av Important Timepieces. Läs mer om auktionen här >

23 oktober från Kl 16.00 nummer
Design 1–54
Samtida konst 55–212
Fotografi 213–314
Grafik 315–348
 

Bukowskis höstauktion Contemporary Art & Design håller en stor internationell bredd med verk av de allra största inom 1960- och 70-talets nyskapande konstscen – Warhol, Rauschenberg, Klein, Lichtenstein, Beuys och de Saint Phalle. Även bland de konstnärer som slog igenom på 2000-talet är den internationella representationen hög. Det är alltid roligt att kunna presentera nya namn och just den här gången har vi flera konstnärer som för första gången bjuds ut på den skandinaviska auktionsmarknaden.

Auktionen inkluderar även en ovanligt stor skulpturavdelning, med verk av både svenska och internationellt erkända konstnärer. Skulptur som konstform har fått ett stort uppsving under de senaste åren, en trend som är fortsatt stark.

Flera av de konstnärer vars verk är inkluderade i höstens auktion är samtidigt aktuella med, eller har under året haft, utställningar runt om i världen. Bland annat så har Siri Bergs målningar ställts ut på Bonniers Konsthall i Stockholm, Lars Lerin gjorde nyligen succé på Liljevalchs Konsthall och Natalie Djurberg & Hans Bergs filmer trollband publiken på Moderna Museet hela sommaren. Karin Mamma Andersson är just nu aktuell som curator på Sao Paolo Biennalen i Brasilien. Även Alfred Boman, Fredrik Vaerslev, Vik Muniz och Lars Tunbjörk är aktuella med utställningar just nu.

Related Images:

Previous post:

Next post: